Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt trapondersteuning?
Zodra u de trapondersteuning heeft ingeschakeld en u begint met trappen, wordt de elektrische motor automatisch ingeschakeld. Als u stopt met trappen of remt wordt de ondersteuning uitgeschakeld.

 

Hoe hard kan ik fietsen met een Mihatra E-bike?

Het is wettelijk vastgesteld dat een E-bike een ondersteuning mag geven tot 25 km/u. Als u boven de 25 km/u komt zal de trapondersteuning automatisch uitschakelen.

 

Heb ik een rijbewijs nodig om een elektrische fiets te mogen besturen?
Een elektrische fiets met trapondersteuning is volgens de wet gelijkgesteld aan een gewone fiets. Voor het rijden op een elektrische fiets heeft u geen rijbewijs nodig, er is geen kenteken- of verzekeringsplicht en het is niet verplicht om een helm te dragen.

 

Hoe kan ik de sterkte van de motor/de snelheid regelen?
Elke elektronische fiets heeft 3 of 6 verschillende niveaus van trapondersteuningen. Daarmee kunt u aangeven hoeveel ondersteuning u van de motor wilt krijgen.

 

Kan ik ook fietsen zonder trapondersteuning?
Ja, u kunt de fiets van ook zonder trapondersteuning gebruiken. Door de accu en motor is een elektrische fiets wel iets zwaarder dan een gewone fiets.

 

Hoe lang kan ik fietsen met een Mihatra E-bike?
Met een opgeladen LifePO4-accu kunt u tussen de 60 en 90 kilometer fietsen. Onze twee nieuwste modellen hebben een NCM batterij met een actieradius van 80 – 160 kilometer. Dit hangt uiteraard ook af van de weersomstandigheden, het gebied waar u fietst en het gewicht van de persoon.

 

Hoe moet ik de accu opladen?
De accu’s zijn afneembaar en kunnen aan ieder stopcontact worden aangesloten. Hierdoor kunt u de accu overal opladen.

 

Hoe lang duurt het om een accu op te laden?
Bij een lege accu duurt het tussen de 4 en 6 uur om deze geheel op te laden.

 

Hoe lang gaat een accu mee?

Een accu gaat tussen de 3 en 5 jaar mee.

 

Hoe zwaar is een Mihatra E-bike?
Het gewicht van de E-bike verschilt per model, dit staat vermeld op elke fietspagina. Over het algemeen wegen de fietsen tussen de 20 en 26 kilo, met uitzondering van de E-Tico en de E-Todo (lichtere fietsen van 18,9 en 17,8 kilo).

 

Kan ik een Mihatra E-bike ook op een fietsendrager vervoeren?
Dit kan zeker, een E-bike is op de meeste veelvoorkomende modellen goed te vervoeren. Wel raden we aan de accu van de fiets te halen, dit is beter voor de accu en minder zwaar voor de fietsendrager.

 

Welke verschillende soorten fietsen zijn er?
U heeft keus uit verschillende modellen, deze zijn te vinden op onze collectie-pagina.

 

Kan ik ook een proefrit maken?

Uiteraard! Klik hier om een proefrit aan te vragen.

 

Waar kan ik een Mihatra E-bike kopen?
Mihatra E-bikes zijn te koop bij een Mihatra-dealers, dit zijn erkende rijwielhandels. Deze zitten door heel Nederland en België verspreid. Vind een dealer bij jou in de buurt! 

 

Wat voor garantie krijg ik als ik een Mihatra koop?
De garantietermijn voor het frame is 3 jaar. De andere onderdelen hebben een garantie van 2 jaar. De uitgebreide garantie voorwaarden zijn hier te downloaden.

 

Waar staat Mihatra voor?
Mihatra stat voor Minder Hard Trappen. Lees meer Over Mihatra.

 

Wat maakt Mihatra zo bijzonder?
Mihatra concentreert zich met name op de batterij van onze E-bikes. De batterijen van onze fietsen zijn milieuvriendelijk, leveren krachtige prestaties, verliezen weinig tot geen capaciteit tijdens langdurige stalling en gaan zeer lang mee.