Techniek

Techniek

Een Mihatra e-bike is uitgerust met uitgekiende techniek

Zoals u al weet heeft een e-bike meer technische snufjes dan een normale fiets zonder trapondersteuning of motor. Zo hebben de elektrische fietsen van Mihatra allemaal een moderne motor (midden of voor), een sterke batterij en een boardcomputer. De combinatie van het technisch vernuft zorgt ervoor dat u minder hard hoeft te trappen en dat u meer kilometers kunt maken. De boardcomputer zorgt ervoor dat de motor voldoende vermogen krijgt om u te ondersteunen bij het fietsen. Het motortje wordt uitgeschakeld als u sneller fietst dan de maximum 25 km/u. Dit is een wettelijke verplichting.

 

De techniek van de trapondersteuning

Het motortje is afhankelijk van het model geplaatst op het voor- of in het midden van de fiets. De motor zorgt voor de trapondersteuning en is direct gekoppeld aan een wiel. Het is de bedoeling dat u altijd trapt en dus zelf fietst. De e-bikes van Mihatra zijn geen snorfietsen waarbij u alleen het gashendeltje hoeft over te halen. De e-bike houdt u in beweging!

Mihatra is bij de complete ontwikkeling van haar fietsen uitgegaan van een zo hoog mogelijke actieradius. Dat kan met een sterke fiets accu, maar ook door de motor zo dicht mogelijk op het wiel te plaatsen. Dat laatste bevordert de efficiency. Hoe de hoger de efficiency, hoe hoger de actieradius. Mihatra gaat bij elk model dat zij op de markt brengt, uit van de nieuwste technieken, duurzaamheid en het principe ‘meer actieradius voor minder euro’. Daarom kiest Mihatra ervoor om steeds een sterke batterij toe te passen. Mihatra investeert in hoogwaardige accu’s, zodat u langer met uw aankoop kunt doen. De elektrische fietsen zijn stuk voor stuk voorzien van een solide NCM-batterij.

 

Moderne techniek en vermogen van de e-bike gaan hand in hand

De e-bikes van Mihatra (15 modellen) hebben gemiddeld een vermogen van circa 250 Watt. Met dit vermogen kunt u heel goed de maximale snelheid van 25 km/u halen. Na de 25 km/u kunt u niet meer rekenen op extra trapondersteuning.

 

Neem contact op met onze technische dienst

Wilt u meer weten over welke technieken Mihatra gebruikt voor haar e-bikes? Of bent u geïnteresseerd in meer details over de fiets accu? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar.