Levensduur

Levensduur

De levensduur van uw Mihatra e-bike hangt af van veel factoren

Als we het hebben over de levensduur van de Mihatra e-bike dan hebben we het eigenlijk over de levensduur van de batterij van de e-bike. De complete e-bike kan jarenlang mee. U kunt ervan uitgaan dat Mihatra bij de productie van haar e-bikes steeds heeft gekozen voor de beste onderdelen, passend bij het betreffende model. Dit geldt voor de frames, voor- en achtervorken, ketting en versnellingen. Op nummer 1 staat telkens de fiets accu. Mihatra streeft ernaar om de e-biker van dit moment zoveel mogelijk kilometers tegen zo min mogelijk euro’s aan te kunnen bieden. Kortom, de beste accu tegen de laagste prijs. Dat kan alleen als elk Mihatra e-bike model is voorzien van een uitstekende en sterke batterij. De batterij is de belangrijkste factor bij het inschatten van de levensduur van uw elektrische herenfiets of elektrische damesfiets

 

Het slim omgaan met de accu van uw Mihatra e-bike verlengt de levensduur

Om zoveel mogelijk levensduur uit uw e-bike te halen, hebben we enkele praktische handreikingen voor u op een rijtje gezet. Gaat u volgens deze richtlijnen te werk, dan gaat de batterij gegarandeerd langer mee.

De batterij van de e-bike krijgt pas zijn maximale kracht na circa vijf keer laden en ontladen. Met name de eerste paar keer laden (door de fabrikant, bij de dealer of door uzelf) zijn van grote invloed. In deze fase worden namelijk de cellen van de batterij gevormd.

Als u de batterij steeds helemaal leeg laat lopen, gaat de kracht van de accu snel achteruit. Met name loodaccu’s zijn hier gevoelig voor. Die kunnen na bijvoorbeeld vijftig keer ontladen al ‘op’ zijn. Nu heeft u daar bij Mihatra niet mee te maken, want Mihatra heeft al haar e-bikes voorzien van zogenoemde NCM batterijen. Dat zijn uiterst sterke batterijen die wel duizend keer opladen en ontladen mee gaan. Mihatra kiest bewust voor het toepassen van deze sterke batterijen.

 

Nog een tip: als de batterij steeds tot de 20% ‘leeggereden’ wordt, dan is dit bevorderlijk voor de levensduur van de batterij. Het is belangrijk om de batterij altijd na gebruik weer op te laden, minimaal tot 80%. Meer tips en trucs weten over het verlengen van de levensduur van de batterij? Neem contact met ons op!