Gewicht

Gewicht

Het gewicht van een Mihatra e-bike verschilt per e-bike model

Mihatra e-bikes heeft maar liefst vijftien verschillende e-bike modellen op de markt gebracht. De modellen variëren van een serieuze tourfiets of een praktische fiets voor woon- en werkverkeer tot en met de retro omafiets e-Claro tot en met de e-Duro een vette fatbike. Juist doordat de e-bike stuk voor stuk verschillen, verschillen ook de maten en gewichten. Als je kijkt naar het gemiddelde gewicht van de Mihatra e-bike, reken dan op circa 25 kilogram per fiets. Maar we verwijzen u toch liever naar de Mihatra e-bike vergelijker, zodat u daar per model kunt bekijken aan welke specificaties de fiets voldoet en welk gewicht ‘er aan hangt’. Dan weet u precies waar u aan toe bent. Als u wilt weten wat het gewicht van de e-bike voor u in de praktijk betekent, dan nodigen we u van harte uit voor het maken van een proefrit. Voor het maken van proefritten op de verschillende modellen kunt u deze week nog terecht bij een van de Mihatra service dealers. Vind hier een service dealer bij u in de buurt.

 

Ervaar wat het gewicht van de e-bike doet voor het rijgedrag

Het verschil in rijgedrag van een lichtgewicht fiets of een e-bike met meer gewicht is eigenlijk een kwestie van smaak. Het heeft helemaal te maken met welk doel u een fiets aanschaft. Wilt u met uw e-bike lekker gaan touren en zoveel mogelijk recreatieve kilometers maken of wilt u de e-bike gebruiken als wielrenfiets? Of ziet u de Mihatra e-bike als de perfecte vervanging voor uw auto die u gebruikt voor het woon-werkverkeer. Een e-bike is van nature al zwaarder dan een reguliere fiets zonder trapondersteuning, motor en accu. De extra onderdelen voor de elektrische trapondersteuning zorgen logischerwijs voor meer gewicht. Meer gewicht kan ook zorgen voor een betere ligging op de weg en een verhoogd gevoel van veiligheid tijdens het fietsen. Kortom, het verschilt per persoon en per doelstelling of het voor u interessanter is om met een lichte(re) e-bike of juist een zwaardere de weg op te gaan.

 

Ook hier geldt dat we u adviseren om eerst verschillende Mihatra e-bikes uit te proberen bij uw lokale service dealer. Maak gerust vandaag nog een afspraak bij uw service dealer in de buurt. Wilt u meer weten over het gewicht van uw favoriete e-bike model, neem dan gerust contact met ons op.